Last updated on September 2nd, 2020 at 04:19 pm
7 sfaturi practice pentru stilul tau dans, aplicabile in dansul social sportiv, de loisir. Si nu mai stai pe scaun la nici un eveniment, petrecere.
Tipuri de dansuri accesibile la DAnceTime: 10 dansuri sud-americane si 5 de societate (numite dans sportiv sau dansuri de societate), 25 populare romanesti si 15 dansuri moderne.
Inca din cele mai vechi timpuri, dansul a fost prezent in vietiile oamenilor ca o modalitate de a venera zeii si de a sarbatori diverse etape importante din viata lor ( casatoria, maturizarea, intrarea intr-un trib). Urmand cursul firesc al dezvoltarii, scopului dansului se schimba in dorinta oamenilor de a se relaxa, de a face miscare, de a se dezvolta si de a se distra. Dansul sportiv a fost numit initial dans de societate, iar evolutia sa de la primul Campionat Mondial din 1909, in Paris, pana in zilele noastre este uimitoare.
Sfatul 1 – fii pe muzica, respecta tempo!
Cel mai important in dans sportiv, dar si in orice alt dans, atat de nivel competitional cat si de ,,loisir,, este sa fii pe muzica. Fiecare stil din cele doua categorii (standard si latino ) au un anumit tempo si o numaratoare diferita, numarul de batai (bpm-beats per minut) variind de la 25-27 (dansuri lente sportive) pana la 58-60 (dansuri rapide sportive) .
Sfatul 2- recunoaste genul muzical pe care dansezi!
Trebuie sa avem abilitatea de a recunoaste un anumit stil de dans doar daca auzim o melodie specifica. Cum se face aceasta? Hmmm…e mai greu fara exercitiu sub indrumarea unui profesor de dans, dar nu imposibil. In prima instanta, alege un modul de dans cu mai multe stiluri.
Sfatul 3 – respecta caracterul si personalitatea dansului pe care il dansezi! Fi dansul, nu dansatorul. Poti merge chiar si la o competie de clasa hobby.
De-a lungul timpului s-au conturat doua sectiuni de dans, care difera prin caracterul si provenienta dansurilor: standard (.:. vals lent – clic video & descriere dans .:. vals vienez – prezentare dans&video – click .:. tango – prezentare dans&video – clic .:. slow foxtrot.:. quickstep) si latino (.:. samba – clic video .:. cha-cha-cha – clic video dans .:. rumba – clic video & descriere dans .:. passo doble – clic video dans .:. jive- clic). Datorita numarului mare de practicanti de dans sportiv de nivel competitional in Romania, sub egida FRDS,unde profesorii nostrii sunt membrii, s-au format categorii de varste, care sunt valabile atat pentru standard cat si pentru latino: copii 1 (6-9 ani), copii 2 (10-11 ani), juniori 1 (12-13 ani), juniori 2 (14-15 ani), tineret (16-18 ani), adulti (19-35 ani) si seniori (peste 35 ani).
Sfatul 4- Dupa ce ai reusit sa fii pe muzica trebuie sa realizezi figurile de dans corect, spunem corect pentru ca sa existe sincronizare cand se va dansa in doi. Trebuie sa respecti toate particularitatile tehnice ale fiecarei figuri. Desigur, corectitudinea lor se poate realiza dupa cateva module de dans sau mai repede daca se participa in paralel si la ore de dans particulare, unde profesorul te poate ajuta mult mai bine.
Sfatul 5 – invata sa conduci si sa te lasi condusa! Respecta semnalele date de partener, breakurile, accentele.