Mergi sus Devino
membru

Tango _ Cursuri de tango _ Tango argentinian in Bucuresti

Vrei sa nu mai stai pe scaun la nici un eveniment din viata ta? Daca ai ajuns pe aceasta pagina ai facut primul pas catre a invata Tango. DAnceTime are cursuri de dans variate, pentru copii, adulti si adolescenti. Dansul TANGO din categoria dansuri de societate este cuprins in programa scolii la orele de grup si la cele particulare. Mai jos citesti un scurt istoric, vezi un video si asculti muzica specifica.

Artboard 1

Actualizat la: 1.12.2021

La origine din Buenos Aires, tango -ul sau “el baile con corte” sau dansul cu opriri a aparut la sfarsitul secolului XIX in suburbiile sarace ale orasului ce adaposteau emigranti veniti in Argentina de pe toate continentele. Muzica era simpla, cu versuri ce exprimau tristetiile, iubiriile si bucuriile locuitorilor orasului. Istoria spune ca totul a pornit de la gauchos (vacarii argentinieni) ce purtau chaparajos.

Despre chaparajos putem spune ca erau aparatori din piele folosite pentru protectia piciorului in timpul echitatiei. Ele se intareau in timp de la sudoarea cailor si ramaneau curbate pe forma piciorului ducand la mersul cu genunchii indoiti. Asa se poate explica pozitia picioarelor in cazul tangoului, cu genunchii putin flexati.

Tango - descrierea dansului - Scoala de Dans DAnceTime- Cursuri tango
Tango – descrierea dansului – Scoala de Dans DAnceTime – Cursuri tango
Mergand mai departe cu explicare pozitiei in tango mai spunem: … Gauchos se inghesuiau in bordelurile din Buenos Aires si le cereau fetelor sa danseze cu ei, dorind poate sa lase la o parte viata lor de zi cu zi, pret de cateva minute chiar si platite. Datorita lipsei de curatenie, fetele in incercarea de a se indeparta cat mai mult, dansau cu capul aplecat spre spate, cu dorinta de a se departa de ei, dorinta contrastanta cu maina ei dreapta ce era asezata jos, pe coapsa lui stanga, aproape de buzunar, urmarind plata cuvenita pentru dansul acordat …
Imoral datorita muzicii sale incarcate de erotism, inflacarat mai rar sau trist mai des, vechi de aproape 150 de ani …, acesta sunt doar cateva cuvinte despre tango, un dans de istorie.
Lectii particulare de tango european sau argentinian, click aici
Inscrieri la cursuri de tango european in grup (vizibil in dansul sportiv), click
Cursuri de tango argentinian in grup click aici
https://www.youtube.com/watch?v=E7_LvWVYpYQ