Mergi sus Devino
membru
DANS LATINO

DANS LATINO

Vrei sa faci miscare si sa sa nu mai stai pe scaun la nici un eveniment din viata ta? Avem cursuri de dans latino variate, pentru copii, adulti si adolescenti. Noua stiluri de dans latino am cuprins in programa scolii noastre si sunt predate in cadrul claselor de grup si la cele particulare personalizate. Mai jos citesti un scurt istoric dansuri latino, vezi un video si asculti muzica specifica.

Artboard 1

Actualizat la: 1.12.2021

 

Dansuri latino-americane (din dans sportiv) pot fi urmate la Scoala de Dans DANCETIME, o scoala infiintata in anul 2005. Dansul latino este o subcategorie a dansului sportiv, alaturi de cealalta categorie – dansul de societate (standard).

Stilurile de dans latino din dans sportiv incluse in programa Scoala de Dans DanceTime sunt:

Samba istoric, muzica si video aici
cha-cha-cha istoric, muzica si video aici
rumba  istoric, muzica si video aici
passo doble -istoric, muzica si video aici
jive – istoric, muzica si video aici

cursuri de dans particulare

ALTE 6 STILURI LATINO-AMERICANE, ce nu sunt din categoria dans sportiv, dar incluse in programa Scolii DAnce Time:

Salsa, Bachata, Merengue, Tango argentinian, Kizomba si Rocknroll sunt tot dansuri latino-americane, dar nu sunt dansuri incluse in competitiile de dans sportiv cum sunt primele 5 stiluri enumerate Samba , cha-cha-cha   rumba  passo doble  jive . Dar sunt prezente in stilurile pe care le predam datorita popularitatii si succesului lor.

Salsa este un amestec de ritmuri de origine latino si afro-caraibiana ca: danzon, mambo, rumba, guajira, charanga, cha cha cha si guaguanco.La nasterea si dezvoltarea sa se considera ca si-au adus contributia cubanezii, portoricanii si nord-americanii. Prin anii ‘60 gloria Mambo-ului era pe sfarsite. Era vremea pentru un nou stil, care avea sa prinda contur pe la sfarsitul anilor ’60. Tinerii au “respirat” Salsa.

Bachata: Când bachata a aparut în anii 1960, era parte a unei importante subcategorii a muzicii de chitara romantice deosebita de muzica de chitara folosita în primul rând pentru dans precum cubanezul Son sau Guaracha. Cel mai popular si raspândit gen de muzica romantica de chitara în acest secol, si cel care a avut cea mai mare influenta pentru dezvoltarea bachatei, a fost Bolero-ul cubanez (a nu se confunda cu Bolero-ul spaniol cu care nu este înrudit).
Kizomba: Kizomba este unul dintre cele mai populare stiluri de dans, dar si de muzica, avand originea in Angola. Acest stil este un derivat al dansului traditional semba, cu muzica zouk si compas originare din insulele Antilele Franceze din Pacific. In aceasta baza, muzica Kizomba a devenit un gen modern de muzica, fiind combinat cu senzualitatea ritmului african. Spre deosebire de semba, muzica Kizomba este caracterizata de un ritm mai incet si, de obicei, romantic, adesea fiind cantat in portugheza. Acesta este un stil relativ nou aparut, datand din anii 1980-1990. Fiind un dans cu un ritm lent, dar senzual, este dansat in pereche, foarte lin si incet, cu o priza lejera.

Merengue – detalii aici

Rock`n`roll – info aici

Tango Argentinian – new

Incălțăminte pentru dansuri latino la nivelul de initiere este recomandata pentru cresterea randamentului. Poti gasi pantofi de dans latino/sportiv aici si la sala de dans.

Îmbrăcămintea nu este un must, dar recomandarea noastra este sa fie comoda, confortabila (tricou, pantalon sport, colanti, fara blugi…)

In cadrul cursurilor organizate de noi ne axam pe ambele categorii de dansuri, insa datorita cererii voastre invatam mai mult dans latino-americane si mai putin dansuri de societate.

Prin cursurile noastre dorim sa deschidem usa catre lumea aparte a dansului latino, tuturor celor care vor sa descopere ritmurile fierbinti latino (salsa, bachata, kizomba, cha cha, Samba, merengue ). Pe langa ritmurile latino incercam sa cream povestea voastra si pe pasi de vals daca va pregatiti pentru dansul mirilor, sa fim langa voi in acele momente pline de emotii. Fie ca doriti sa participati la cursuri pentru o tehnica mai buna sau pentru a invata un anume stil de dans, echipa noastra de fosti dansatori profesionisti este pregatita. Oferim cursuri de dans pentru adulti, de coregrafie pentru dansul mirilor si showuri cu dansatori profesionisti pentru petreceri pe aproximativ 40 genuri.

dans LATINO

Inscrieri la dansuri latino-americane – click aici

Programul lectiilor de dans – click aici

Poze din salile de dans – click aici

Articole despre dans, dansatori si dansuri gasiti aici