Mergi sus Devino
membru
CHA CHA CHA

Cha-cha-cha – dansuri sportive

Vrei sa faci miscare impreuna cu cel drag/a tie dar si sa sa nu mai stai pe scaun la nici un eveniment din viata ta? Avem cursuri de dans variate, pentru copii, adulti si adolescenti. Dansul ,, Cha-cha-cha,, din categoria dansuri latino este cuprins in programa scolii la orele de grup si la cele particulare. Scurt istoric mai jos.

Artboard 1

Actualizat la: 1.12.2021
Cha-cha-cha, Rumba si Mambo. Probabil va veti intrebati de ce am mentionat rumba si mambo la sectiunea destinata Cha-cha-ului. Toate aceste dansuri sunt indisolubile, legatura dintre ele este foarte, foarte stransa. Mambo este urmasul direct si cel mai apropriat al Rumbei, iar pe masura ce ritmurile de mambo se dezvoltau si cucereau tot mai multa lume s-a simtit nevoia aparitiei unui nou stil de muzica cu modificari subtile ale ritmului traditional de mambo. In jurul anilor `50, a aparut Cha-cha-cha -ul, dans ce a fost influentat decisiv de migratia portoricanilor catre New York in special in anii `40-50 si a cubanezilor prin `60 si contopirea muzicii lor autohtone cu jazz-ul afro-americanilor. Desi radacinile majoritatii acestor genuri muzicale provin din dansurile populare cubaneze, Mambo-ul, Chacha-ul si Salsa in forma cunoscuta la nivel international sunt inovatii nord-americane si acum poti sa dansezi cu noi, Scoala de Dans DAnce Time.

La cursuri la DANCETIME poti învăța: Pași de bază / Piruete de bază Conducere / tehnica leading Tensiunea adecvată Sfaturi / trucuri pentru a vă face dansul mai confortabil estetic. Combinații de figuri …… și mult, mult mai mult! Caracteristici specifice stilului:

1) atitudinea generala, caracterul dansului: vioi, zburdalnic;

2) pozitia corpului dreapta, picioarele drepte, privirea catre partener;

3) pasii mici, ceva mai rapizi la cei liniari, recunoscuti in “numaratore” in forma de cha-cha-unu. Folosirea pingelei (partea interna a labei piciorului, apropriata de varful degetului mare) pentru cresterea vitezei de deplasare.

4) legatura intre cei doi parteneri (priza) este putin deasupra nivelului soldului, mana stanga pentru barbati si dreapta pentru femei;

5) Cha-cha-cha este un dans in care te simti bine, esti vesel, fericit si indragostit *

Cui se adresează acest cursuri de ChaCha:

Aceste cursuri de Cha-cha-cha sunt destinate persoanelor care doresc să învețe și să-și tonifice silueta si sa invete sa danseze in pereche. Poti participa fie ca esti   începător , intermediar sau avansat la cursuri de dans, nu este nevoie de experiență prealabilă. Acest curs nu este probabil pentru dvs. dacă doriți să învățați mișcări pentru dansul competional de performanta.

Pentru clase de dansuri latino unde este inclus acest stil si alte dansuri ritmate acceseaza https://dancetime.ro/program-grupe-adulti/cursuri-de-dans-latino/

Pentru lectii individuale cu orar flexibil unde poti invata Cha-cha-cha si alte 10 dansuri sportive > https://dancetime.ro/cursuri-de-dans-particulare/cursuri-de-dans-particulare-mix/  

MUZICA DEMO AICI

VIDEO DEMO CUM SE DANSEAZA AICI