Mergi sus Devino
membru
vals lent

DANSURI DE SOCIETATE

Vrei sa faci miscare si sa sa nu mai stai pe scaun la nici un eveniment din viata ta? Avem cursuri de dans de societate variate, pentru copii, adulti si adolescenti. Cinci stiluri de dans de societate am cuprins in programa scolii noastre si sunt predate in cadrul claselor de grup si la cele particulare personalizate. Mai jos citesti un scurt istoric aceste dansuri, vezi un video si asculti muzica specifica.

Artboard 1

Descopera mai mult despre stilurile de dans pe care le poti invata la Scoala de Dans DAnce Time. In aceasta pagina se poate gasi o parte din istoria dansului sportiv, delimitat in doua categorii: dansuri standard (dansuri de societate sau clasice) si dansuri latino-americane. Acesta pagina este dedicata dansurilor standard-de societate, pentru a afla detalii despre fiecare stil este de-ajuns sa faceti click pe denumirea fiecarui dans.

Dansuri de societate (lectii online filmate in anul 200*):

Vals lent

 Vals vienez

Tango

Slow foxtrot

Quickstep

In cadrul cursurilor organizate de noi ne axam pe ambele categorii de dansuri, insa datorita cererii voastre se studiaza mai multe dansuri latino-americane si mai putine dansuri de societate.

Despre dansurile latino puteti afla mai multe de aici

Inscrieri la dansuri de societate si latino-americane – click aici

Lectiile de dansuri si programul lor – click aici

Poze din sala de dans – click aici

 

Tips: 4 dansuri de societate, in afara celor 5 de mai sus ce se predau la DanceTime, preferate de boierii de altădată (nu se predau la cursurile noastre)

dansuri de societate
dansuri de societate

1. Cotillionul

Acest tip de dans era în mare vogă, fiind preferat de toți participanții la bal. Ei dansau pe melodiile specifice acestui dans de la miezul nopții până la 4 dimineața.

Cotilionul nu se putea executa fără un conducător, care purta același nume și era ales de către invitați.  Acesta trebuia mereu să fie o figură marcantă, să aibă o voce autoritară, o bună cunoaștere a mișcărilor și abilitatea de a explica foarte clar pașii.
Dacă vrei să încerci  acest dans cu prietenii îți  lăsăm un video cu un cotilion adus în prezent într-o formă inedită

 

2. Cadrilul

După părerea noastră, acest tip de dans exemplifică foarte bine eleganța, rafinamentul și manierile pe care le aveau boierii de altădată.
Cadrilul este un dans de bal, provenit din Franța, ce în secolul XVII se petrecea călare, fiind realizat pe patru călăreți.
Oamenii au fost atât de surprinși de mișcările cailor, în formă de pătrat, încât l-au transformat într-un dans pentru patru cupluri. Acest dans a devenit foarte iubit și popular la baluri.

3. Lanciers sau Lăncierii

Lanciers este un dans asemănător Cadrilului, compus din patru cupluri. Este un dans format din cinci ”turnee” , fiecare realizat de patru ori, astfel încât fiecare cuplu să danseze partea de ”plumb”.
Sună interesant? Nou, numele ne-a stârnit curiozitatea, așa că, iată ce minunat e!

4. Valsurile lui Strauss (acestea se predau)

Nu putea exista un bal fără ca perechile să nu fi dansat măcar odată unul dintre Valsurile lui Strauss cantate si recantate in secolul 21 de atatia celebrii interpreti, ca Andre Rieu.
Aceste dansuri erau pline de pasiune, iubire, eleganță, rafinament. Era unul dintre puținele dansuri în care cuplurile de îndrăgostiți se îngrămădeau pe ringul de dans.
Ce putea fi mai frumos decât o sală de bal, plină cu rochii colorate, costume bărbătești și o asemenea eleganță în dans?

Acestea sunt doar câteva dintre dansurile pe care le îndrăgeau boierii de altădată. Ele erau menite să invite oamenii la socializare, pentru a se cunoaște și pentru a se destinde, într-un mod cât mai elegant și elevat.

Balurile erau așteptate cu nerăbdare de către toți, fie ei tineri sau vârstnici. Scopul tinerilor la aceste baluri era să danseze și să se cunoască, în timp ce, cei mai în vârstă puneau la cale căsătoria copiilor.
Pe noi, toate aceste melodii și mișcări ale dansurilor ne-au introdus în atmosfera veche a marilor case boierești, oferindu-ne câteva file din istoria frumoasă a acelei perioade.

Va asteptam in sala de dans!