Mergi sus Devino
membru
tango argentinian

Tango Argentinian

Vrei sa nu mai stai pe scaun la nici un eveniment din viata ta? Daca ai ajuns pe aceasta pagina ai facut primul pas catre Tango Argentinian. DAnceTime are cursuri de dans variate pentru adulti si tineri. Dansul Tango Argentinian din categoria dansuri latino este cuprins in programa scolii la orele de grup cat si la cele particulare cu instructor de dans ce tine loc de partener (daca nu ai). Mai jos citesti un scurt istoric, vezi un video si asculti muzica specifica.

Artboard 1

Loading

“Cand dansezi Tango Argentinian, trebuie sa dai totul. Asteapta muzica potrivita, iar atunci cand o simti, da totul pana cand pasi de tango te urmeaza pe tine. Daca nu poti face asta, nu dansa.” (Ricardo Vidort, milonguero de Buenos Aires)

Tango -ul argentinian s-a nascut pe o strada rece din Buenos Aires, din suferinta unor renegati ai sortii, in Argentina sfarsitului de secol XIX. Muzica simpla acompania versuri ce vorbeau de dragoste, durere, pasiune, gelozie si tradare. La fel era si dansul: simplu, aproape monoton. Dulce-otravitor.

Dansatori de tango pe strazile din Argentina , cata concentrare pun in pasi de tango
Dansatori de tango argentinian pe strazile din Argentina, cata concentrare pun in pasii de tango argentinian

Se insinua intre trupurile celor care-l dansau pe strazi, invesmantati in intuneric, in spelunci si bordeluri. Ceva mai tarziu i-au simtit parfumul si europenii, in carciumi si spectacole de cabaret. Sedusi de ritm si de miscare, la inceput de secol nou, ei au adus tangoul la Paris, in saloanele de dans. De aici, cu o aura de eveniment monden, dansul se reintoarce in Argentina. Avea deja primele victime in Europa. Imoral sau impudic, ludic si pasional, tango-ul argentinian devenise dans de societate.

Dansul religie Tango Argentinian

Peste ocean, anii ’20 transforma dansul intr-o religie. Tango-ul cunoaste, pentru trei decenii, o perioada de aur. Ceea ce altadata se dansa pe strazi inguste ori in locuri sordide devine manifestare publica: febra tangoului stapanea Argentina. Iar un regim dictatorial de tip militar avea sa o inalbuse. Iar tangoul se retrage din nou in cartierele marginase ale orasului care-l nascuse, dansat fiind doar la petreceri private si-n localuri mici. Dar faima sa si-a continuat ascensiunea.

Odata cu anii ’80, lumea cere spectacol. Lumea cere tango-ul argentinian. Apar stiluri noi: tango fantasia, stilul de scena, de spectacol, “tangoul de privit”. se nasc scolile de tango, iar comunitatile de tangueros ies din anonimat. Diversificate si specializate, ele pastreaza toate stilurile de dans create de-a lungul unei istorii de 150 de ani.

Istoria se scrie pe podeaua lustruita prin pasi de Tango Argentinian

Adevarata istorie a tangoului se scrie in fiecare clipa, pe orice podea lustruita, in trupul si-n nervul fiecarui dansator. Fie el cetatean al lumii sau al Romaniei. Pentru ca si aici se danseaza tango. Si nu doar la emisiuni concurs televizate. In inima Bucurestiului, seara, in localuri patinate de vreme, se aud acordurile dulci-amarui. Necunoscutii se intalnesc sa danseze pasi de tango. Anonimatul ii apropie iar tangoul ii desavarseste.

pasi de tango
Pasi de dans tango

Devino Membru Dance Time la cursurile live din sala și Primești:
– Acces la Cursuri Tango Argentinian + 10 Dansuri Latino și Coregrafii Explicate Pas cu Pas
– Acces online la https://dancetime.ro/program-grupe-adulti/cursuri-de-dans-latino/
– Consiliere Personalizată la Cursuri cu 10 persoane / grupa
– Atentie deosebita la lectiile individuale personalizate cu un orar flexibil plus profesor de dans ce iti tine loc de partener: https://dancetime.ro/cursuri-de-dans-particulare/cursuri-de-dans-particulare-mix/

Vă ajuta si este ideal dacă aveți un partener cu care să participati, dar nu este obligatoriu.

Subliniez că nu aveți nevoie de experiență anterioară (sa fi mai dansat la petreceri) dar se recomanda sa cumpărati pantofi de dans – sneakers special, pentru un randament crescut in invatare. Pantofii de dans pot fi achizitionati de la noi in baza unei comenzi prealabile.

VIDEO DEMONSTRATIV DE TANGO DIN FILM

Melodii potrivite stilului Tango

  • ‘Por una Cabeza’ – Carlos Gardel
  •  ‘Santa Maria’ – Gotan Project
  •  ‘La Cumparsita’ – Gerardo Matos Rodriguez
  •  ‘Otra Luna’ – Carlos Libedinsky

Tango in filme

  •  ‘Scent of a woman’ – 1992
  •  ‘Shall we dance’ – 2004
  •  TaKe the Lead’ – 2006
  •  ‘Easy Virtue’ – 2008

Tags: Tango argentinian, Cursuri de tango, cursuri, instructor de dans, cursuri de dans pentru nunta, dans sportiv, Scoala de dans, Cursuri de dans in Bucuresti, salsa, Vals Vienez, Tango, dansuri, cursuri dans, scoala, cursuri, dansul miresei, instructor de dans, scoala, cursuri de dans pentru nunta, dans sportiv, valsul miresei, Scoala dans, Cursuri de dans, salsa, Vals Vienez, Tango, Dans, Scoala de dans, Cursuri dans, Cursuri de dans, Valsul miresei, Vals vienez, Samba, Rumba, Tango, Salsa, Jive,…, Cursuri de dans in zona Mihai Bravu, Iancului, Ferdinand I, Dimitrov. Vrei sa inveti sa dansezi?