Mergi sus Devino
membru
Cursuri de dans latino

SAMBA

Vrei sa nu mai stai pe scaun la nici un eveniment din viata ta? Daca ai ajuns pe aceasta pagina ai facut primul pas catre Samba. DAnceTime are cursuri de dans variate, pentru copii, adulti si adolescenti. Dansul Samba din categoria dansuri latino este cuprins in programa scolii si la orele de grup cu 1o persoane si la orele individuale cu profesor personal. Mai jos citesti un scurt istoric, vezi un video si asculti muzica specifica.

Artboard 1

Actualizat la: 1.12.2021

Cand spunem Samba ar trebui sa mergem cu gandul in Brazilia, la Rio de Janeiro, caci acolo s-a nascut acest stil de dans. La fel cum s-a intamplat si cu multe alte stiluri, istoria a influentat bineteles si samba. In secolul al XVI-lea, portughezii au colonizat estul coastelor Americii de Sud aducand mai tarziu bastinasi africani (sclavi) pentru plantatiile din Bahia. Prin acest dans ei incantau diverse zeitati, iar in Candomble, religia formata din imixtiuni afro-braziliene, samba inseamna sa te rogi, sa invoci spiritul tau protector. In anii 1830 s-a dezvoltat un dans care combina elemente din dansurile negrilor cu intoarceri ale corpului si balansul din dansurile indigenilor Lundu. Acest dans a fost modificat in timp, adaugandu-se elemente europene (pozitia de dans inchisa, spre exemplu). In jurul anilor 1885 a fost adoptata de inalta societate din Rio sub numele de Zemba Queca. Ulterior a fost din nou modificata si intitulata Mesemba.

La inceputul secolului XX, Mesemba s-a combinat cu un alt dans brazilian, Maxixe si a inceput sa fie popularizat in Europa si SUA. A fost descris ca avand pasii de Polka pe ritmuri de Habanera cubana. In zilele noastre samba inca mai contine un pas numit Maxexa.

samba costume
samba costume

In anii 1930 o forma a sambei, numita Carioca a fost popularizata in SUA cu ajutorul filmelor, rolul esential in consacrarea sa avandu-l Fred Astaire si Ginger Rogers, care au dansat samba in primul lor film turnat impreuna. In 1941 popularitatea sambei explodeaza datorita momentelor de dans de exceptie realizate de Carmen Miranda in filmele ei.

Samba ca dans sportiv de competitie mentine multe din elementele traditionale ale sambei. Ea a fost oficializata ca dans de competitie in 1956 de catre Pierre Lavelle.

Devino Membru Dance Time la cursurile live din sala și Primești:
– Acces la Cursuri Samba + 10 Dansuri Latino și Coregrafii Explicate Pas cu Pas
– Acces online la https://dancetime.ro/program-grupe-adulti/cursuri-de-dans-latino/
– Consiliere Personalizată la Cursuri cu 10 persoane / grupa
– Atentie deosebita la lectiile individuale personalizate cu un orar flexibil plus profesor de dans ce iti tine loc de partener: https://dancetime.ro/cursuri-de-dans-particulare/cursuri-de-dans-particulare-mix/

Vă ajuta si este ideal dacă aveți un partener cu care să participati, dar nu este obligatoriu.

Subliniez că nu aveți nevoie de experiență anterioară (sa fi mai dansat la petreceri) dar se recomanda sa cumpărati pantofi de dans – sneakers special, pentru un randament crescut in invatare. Pantofii de dans pot fi achizitionati de la noi in baza unei comenzi prealabile.

* Materialul cuprinde fragmente din “Background to Samba” de Paul F. Clifford

DEMO VIDEO DANS COPII SAMBA – FILMAT IN ANUL 2013 (nota DANCETIME a fost infiintata in anul 2005)