Mergi sus Devino
membru
jive dans latino

Jive

Vrei sa faci miscare impreuna cu cel drag/a tie dar si sa sa nu mai stai pe scaun la nici un eveniment din viata ta? Avem cursuri de dans variate, pentru copii, adulti si adolescenti. Dansul ,, Jive,, din categoria dansuri latino este cuprins in programa scolii la orele de grup si la cele particulare. Scurt istoric mai jos.

Artboard 1

Actualizat la: 7.12.2021

Jive -ul a fost un dans latino extrem de popular in comunitatile de sclavi negri din sud-estul SUA, New York si Chicago, de altfel aici a si aparut prin anii 1880.

Si-a urmat cursul firesc in tot ceea ce inseamna evolutia unui stil de dans imprumutand miscari provenite din alte dansuri la moda in acele vremuri (Foxtrot, Charleston si Black Bottom).

De la aparitia sa a cunoscut mai multe denumiri, cu diferente mai mici sau mai mari, numele stagiilor prin care a trecut fiind urmatoarele: Ragtime – Swing – Lindy Hop (1927) – Jitterbug. Din Jitterbug, odata cu explozia muzicala din anii ’40 si ’50 dansul isi va continua evolutia trecand prin noi stagii, suferind noi si noi influente, generand astfel noi dansuri: Boogie-Woogie, Be-Bop, Rock-and-roll, Twist, Disco, Hustle si Jive.

La cursuri la DANCETIME vei învăța:

Pași de bază / Piruete de bază
Conducere / tehnica leading
Tensiunea adecvată
Sfaturi / trucuri pentru a vă face dansul mai confortabil.
Combinații de figuri …… și mult, mult mai mult!

Cui se adresează acest cursuri de Jive:
Aceste cursuri de Jive sunt destinat persoanelor care doresc să învețe și să-și tonifice silueta si sa invete sa danseze in pereche. Poti participa fie ca esti   începător , intermediar sau avansat la cursuri de dans, nu este nevoie de experiență prealabilă. Acest curs nu este probabil pentru dvs. dacă doriți să învățați mișcări pentru dansul competional de performanta.

Pentru clase de dansuri latino Jive si alte dansuri ritmate acceseaza https://dancetime.ro/program-grupe-adulti/cursuri-de-dans-latino/

Pentru lectii individuale cu orar flexibil unde poti face cursuri Jive, Rock`n` roll si alte 10 dansuri sportive: https://dancetime.ro/cursuri-de-dans-particulare/cursuri-de-dans-particulare-mix/

Pasii de jive mai jos:

Ne vedem in sala de dans!