Mergi sus Devino
membru
Salsa dans latino

SALSA

Vrei sa nu mai stai pe scaun la nici un eveniment din viata ta? Daca ai ajuns pe aceasta pagina ai facut primul pas catre Salsa. DAnceTime are cursuri de dans variate, pentru copii, adulti si adolescenti. Dansul SALSA din categoria dansuri latino este cuprins in programa scolii la orele de grup si la cele particulare. Mai jos citesti un scurt istoric, vezi un video si asculti muzica specifica.

Artboard 1

Loading

La inceput a fost Cuvantul. Cuvantul “Salsa” a fost folosit prima data in anii ’60 de catre Izzy Sanabria, graphic designer la Fania studios, pentru a descrie un stil de muzica rezultat din combinarea jazz-ului cu muzica de origine cubaneza.

In Salsa se regasesc mai multe influente din alte stiluri – Son, este cantat in mod traditional fara a folosi instrumente metalice, tradandu-si astfel originea Africana – Din Jazz, salsa a imprumutat improvizatia si secventa melodica dintre pian si instrumentele metalice – Cumbia — ritm asemanator cu reggae – si Vallenato bazat pe acordeon. S-a folosit termenul de “Salsa” (sos picant) pentru sugera muzicienilor sa-si “condimenteze” muzica.

Stilurile si dialectele … LA (Los Angeles), NY (New York), Cubana, Miami, London … o daaa, toate aceste dialecte exista. Care sunt diferentele intre aceste tipuri de Salsa si cum ar putea fi definit acest dans pornind de la istoria sa? Pentru a putea raspunde pe amplu la prima intrebare aceasta va invitam la cursurile de dans pentru ca pagina este neincapatoare, dar totusi raspunde pe scurt printr-o clasificare:

– timpul pe care se face accentul si inceperea “brake on: 1 (Salsa LA, Cuban, Miami, London), 2 (NY) and 3 (Puerto Rico, cateodata cuban si alte tari latino);
– stilul de dans: LA, New York, Miami, London, Cuban, Puerto Rico;
– dupa spatiul de dans si tupil de miscari: in linie (LA, NY, London, Puerto Rico) si in cerc (Cuban, Miami).
Salsa dans latino
Salsa dans latino
Salsa este cocktail exotic de dansuri latino si afro-caraibiene asemanator cu un copac bogat in ramuri, dar cu un singur trunchi ce le uneste pe toate.

Asadar te intrebam, esti pregatit pentru cursuri de Salsa? Noi da, abia asteptam sa ne vedem in sala de dans. Am pregatit doua variante, cursuri de salsa in grup sau in cadrul lectiilor particulare, ambele prezentate in linkurile de mai jos.

Devino Membru Dance Time la cursurile live din sala și Primești:
– Acces la Cursuri Salsa, Bachata + 10 Dansuri Latino și Coregrafii Explicate Pas cu Pas
– Acces online la https://dancetime.ro/program-grupe-adulti/cursuri-de-dans-latino/
– Consiliere Personalizată la Cursuri cu 10 persoane / grupa
– Atentie deosebita la lectiile individuale personalizate cu un orar flexibil plus profesor de dans ce iti tine loc de partener: https://dancetime.ro/cursuri-de-dans-particulare/cursuri-de-dans-particulare-mix/

Vă ajuta si este ideal dacă aveți un partener cu care să participati, dar nu este obligatoriu.

Subliniez că nu aveți nevoie de experiență anterioară (sa fi mai dansat la petreceri) dar se recomanda sa cumpărati pantofi de dans – sneakers special, pentru un randament crescut in invatare. Pantofii de dans pot fi achizitionati de la noi in baza unei comenzi prealabile.

Video demonstrativ cu dansatori profesionisti!

Un articol de Mihai Bogdan Tarabugeac

https://www.facebook.com/dancetime.ro/videos/noi-module-si-cursuri-de-dans-salsa-bachata-cha-cha-samba-incep/2696166014006603

YouTube