Tango * Dans de societate * Scoala de Dans DAnce Time

 

Tango

 
Tango
La origine din Buenos Aires, tango-ul sau "el baile con corte" sau dansul cu opriri a aparut la sfarsitul secolului XIX in suburbiile sarace ale orasului ce adaposteau emigranti veniti in Argentina de pe toate continentele. Muzica era simpla, cu versuri ce exprimau tristetiile, iubiriile si bucuriile locuitorilor orasului. Istoria spune ca totul a pornit de la gauchos (vacarii argentinieni) ce purtau chaparajos.
Despre chaparajos putem spune ca erau aparatori din piele folosite pentru protectia piciorului in timpul calariei. Ele se intareau in timp de la sudoarea cailor si ramaneau curbate pe forma piciorului ducand la mersul cu genunchii indoiti. Asa se poate explica pozitia picioarelor in cazul tangoului, cu genunchi putin flexati.
Mergand mai departe cu explicare pozitiei in tango mai spunem: ... Gauchos se inghesuiau in bordelurile din Buenos Aires si le cereau fetelor sa danseze cu ei, dorind poate sa lase la o parte viata lor de zi cu zi, pret de cateva minute chiar si platite. Datorita lipsei de curatenie, fetele in incercarea de a se indeparta cat mai mult, dansau cu capul aplecat spre spate, cu dorinta de a se departa de ei, dorinta contrastanta cu maina ei dreapta ce era asezata jos, pe coapsa lui stanga, aproape de buzunar, urmarind plata cuvenita pentru dansul acordat ...

Imoral datorita muzicii sale incarcate de erotism, inflacarat mai rar sau trist mai des, vechi de aproape 150 de ani ..., acesta sunt doar cateva cuvinte despre tango, un dans de istorie.

 


Actualizat la 31/10/2015

Tango

 
Copyright Dance Time © 2007 - solutie DWD