Dansuri: Dansuri de societate dansuri latino-americane dansuri sportive Curs dans dans sportiv: Jive (frate Rock`n`roll)

 
Jive
Extrem de popular in comunitatile de sclavi negri din sud-estul SUA, New York si Chicago, de altfel aici a si aparut prin anii 1880, si-a urmat cursul firesc in tot ceea ce inseamna evolutia unui stil de dans imprumutand miscari provenite din alte dansuri la moda in acele vremuri (Foxtrot, Charleston si Black Bottom).

De la aparitia sa a cunoscut mai multe denumiri, cu diferente mai mici sau mai mari, numele stagiilor prin care a trecut fiind urmatoarele: Ragtime - Swing - Lindy Hop (1927) - Jitterbug. Din Jitterbug, odata cu explozia muzicala din anii '40 si '50 dansul isi va continua evolutia trecand prin noi stagii, suferind noi si noi influente, generand astfel noi dansuri: Boogie-Woogie, Be-Bop, Rock-and-roll, Twist, Disco, Hustle si Jive.


Actualizat la 16/05/2013

Jive

 

Scoala de Dans DAnce Time organizeaza cursuri de dans pentru adulti si adolescenti (minim 15 ani);
Sistem de lucru pe module - incepatori nivelul 1 (salsa, cha-cha, rumba, vals vienez si vals lent) si nivelul 2 (tango, merengue, samba, jive + stilurile din primul modul), apoi nivelul 1 si 2 intermediari si avansati;
Grupe de maxim 12 persoane cu instructori dansatori profesionisti si pedagogi excelenti;
Durata modulului: 8 saptamani / 16 sedinte;
Copyright Dance Time © 2007 - solutie DWD