Cursuri de Dans . Esti pe DAnceTime.Ro - Scoala Ta de Dans

INTRO: Poate si tu doresti sa inveti sa dansezi, sa faci miscare, sa te relaxezi, sa-ti mentii tonusul sau chiar sa slabesti fara sa mergi la sala de fitness. Iar de cele mai multe ori ca sa poti alege trebuie sa te cunosti destul de bine si sa stii ce ti se potriveste. 

Indiferent de varianta pe care o vei alege trebuie sa stii de la inceput daca mergi la o scola de dans sau un club de dans sportiv. Cluburile de dans se adreseaza celor ce urmaresc performanta in dans sportiv iar scolile de dans celor ce doresc sa invete dansul social, pur amator.

Majoritatea cursurilor de dans se desfasoara in salile de sport ale liceelor, scolilor generale sau mai nou in spatii comerciale special amenajate pentru sali de dans. Mizind pe faptul ca vreti sa aveti rezultatele cele mai bune dupa ce ati urmat un curs de dans, ati alocat timp, bani, efort si energie pretioasa mai jos veti gasi ce trebuie sa stiti despre locul unde veti face primii pasi de dans, urmind ca voi sa alegeti calitatea care vi se potriveste.

scoala de dans dancetime.ro

In anul 2019 grupele de “elevi” la scolile de dans variaza intre 10-12 persoane si 40 – 50. Da, ati citit bine 40 – 50 persoane, cu toate ca nu va vine sa credeti. De aici si intrebarea ce trebuie pusa: cate persoane sunt in sala? Mai puteti intreba (de preferat sa vedeti in realitate sau macar o poza) cum arata sala de dans, care sunt dotarile, conditiile …

Fiecare scoala de dans are un sistem de lucru propriu, dar ce este important aici formulam prin urmatoarea intrebare: se mai permit inscrieri noi dupa ce grupa a inceput lectiile?
Daca da, atentia instructorului se va indrepta catre “noii cursanti” ce vor trebui indrumati iar cei ce sunt la cursuri de trei, patru saptamani (sa le spunem “vechi cursanti”) vor fi neglijati pentru ca ei stiu deja pasii. In curand “vechii cursanti” vor renunta fara a fi ajuns la frumusetea dansului ce apare in 2, 3 luni cand picioarele se misca singure, pasii nu mai sunt o problema … Mai departe, noii cursanti vor deveni “vechii cursanti” ce apoi vor renunta sau poate ca vor cauta o alta scoala ce are un alt sistem de lucru, organizare.

Cum este sistemul organizat, se lucreaza haotic (in sala exista grupe incepatori amestecate cu avansati, copii cu adulti, se fac o multime de stiluri de dans) sau procesul de invatare este organizat sistematic, defalcat pe grupe separate ca program, varste si nivel de evolutie ?

Mergind mai departe sa va intrebam cate stiluri de dans doriti sa invatati intr-o perioada determinta, de exemplu – 1-2 luni de zile?
Zece-douasprezece si unu-doi pasi din fiecare stil sau patru-cinci si mai multi pasi din fiecare ce apoi sunt legati intre ei si se poate spune ca “dansez”. Daca alegeti prima varianta (zece-douasprezece stiluri timpul este mult prea scurt pentru ca informatiile sa se sedimenteze si sa fie repetate. Daca alegeti varianta a-2-a cu patru, cinci stiluri unde se invata mai multi pasi se poate afirma ati ca ati invatat sa dansati cateva stiluri mai bine decat mai multe aproape deloc.

Daca cumva va pregatiti pentru deschiderea nuntii cu un vals vienez (sau cu orice alte stiluri de dans) dar ati decis sa urmati lectii particulare intrebati daca la lectiile particulare sunteti singuri in sala, fara alti cursanti.

Raspunsul la aceste intrebari noi l-am formulat aici: Intrebari frecvente despre Sistemul DAnce Time