Pasi de dans prin viata, pasi de dans ...

 

Spuneam in ghidul incepatorului (click aici) despre a fi prezent in prezent si ca va mai simplu sa inveti a dansa. Mai simplu ?

Cum sa las deoparte toate grijile si gandurile la ce trebuie sa fac a doua zi? Cine ma hraneste, ce compromis voi mai face la serviciu, cand imi voi intalni jumatatea, cum sa gasesc echilibrul in acest oras agitat, in care fiecare uita de respect, bun simt, se gandeste numai la sine si parca celalalta nu exista decat cu un interes anume? Si as putea sa continui si cu alte trasaturi ale orasului privite prin oamenii sai ... Dar nu voi face asta pentru ca articolul ar deveni un rezultat al mintii sau un dialog al gandurilor, al mintii ce judeca, compara si trage conculuzii: asta-i buna, asta-i rea ... iar ideea articolului este tocmai contrariul ...

Da, viata in Bucuresti dar nu numai in Bucuresti ci si viata in general este grea. Grea pana la momentul in care ne decidem sa intelegem viata, sa ne asumam responsabilitati morale si civice si sa nu mai aratam cu degetul catre ceilalti ("toata lumea face"). Nu chiar toata lumea face, generalizarea faptelor nu duce la lucruri bune pentru ca toata lumea nu este 100 %, poate este 89 sau 99 si atunci nu cumva ii nedrepatim pe ceilalti si implicit pe noi, cei ce afirmam asta?

Totodata un cuvant cheie pentru pasi de dans prin viata este perceptia. Perceptia lucrurilor, a faptelor, a oamenilor, a lui eu de ce exist aici in aceasta viata?

Ce sunt si ce vreau sa fiu, catre ce vreau sa ma indrept? Indiferent de cum esti sau cum te consideri omul daca vrea se poate schimba, exemple sunt o multime doar privind in jurul tau. Cai sunt multe si in functie de decizia noastra ne vor aparea in fata ajutoare, numai sa fim deschisi pentru a vedea - a auzi, a primi si a darui.

A fi prezent in prezent tine in primul rand de autocunoastere, de inteligenta emotionala, de dorinta de evolutie. Pornind din interior catre exterior, de la cauza catre efect mai jos sunt cateva titluri de carti pentru cine doreste sa danseze in viata in mod inteligent, chiar intelept. Din experienta personala drumul va fi cu suisuri si coborasuri, cu dealuri, munti si campii pentru ca in final sa ne odihnim mai sus de culmea versantului, in pace, liniste si bucurie, acolo unde nu mai exista bine sau rau. Dar pana acolo, oare tu nu meriti sa-ti fie bine si acum, in clipa de fata, sa te intelegi si accepti de ce esti asa, de ce el sau ea se poarta intr-un fel sau altul si cum sa vezi viata?

1) Inteligenta emotionala de Daniel Goleman

2) Puterea prezentului de Eckhart Tolle

3) Formula fericirii de Stefan Klein

si dintr-o alta dimensiune ...

4) Cartea despre ego - Osho

5) Iubire, libertate si solitudine - Osho

6) Comuniune cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch


Actualizat la 08/10/2009

Pasi de dans prin viata

 

Copyright Dance Time © 2007 - solutie DWD