Ghidul primiilor pasi de dans. Simte. Traieste. Danseza.

 


logo cursuri de dans la scoala de dans dancetime.roDe cele mai multe ori pentru ca sa inveti sa dansezi mai repede si mai bine ai nevoie sa stii mai din timp care sunt momentele in care pot aparea dificultati sau ce trebuie sa faci pentru ca sa eviti aparitia lor.

Cuprinsul necuprins: nu stim exact care este motivatia ta si ce te-a determinat sa urmezi cursuri de dans, dar tu mai mult ca sigur ca trebuie sa o stii. Important este ca exista o motivatie ce iti da elan sa ajungi la dans si sa vrei sa te depasesti in fiecare clipa, sa evoluezi.
Sa spunem ca ai pasit in sala de dans, in lumea dansului. Cel ce te ghideaza in acesta lume straina si te ajuta sa te indrepti catre partea frumoasa, naturala a dansului este binenteles instructorul tau. Ideal ar fi sa te exprimi, sa-i pui intrebari, sa comunici cu el sau ea. In felul acesta tu il ajuti pe el iar el ajuta te tine prin a te invata mai repede sa dansezi, sa ajungi catre partea frumoasa a dansului ce apare in aproximativ doua luni de zile cand picioarele se misca singure, muzica nu mai este straina, incepe sa iasa si dansul ..., intr-un cuvant - dansezi.

calorii,dansuri, consumi calorii cu dancetime.ro

Este bine sa fii prezent la cursuri, dar daca totusi trebuie sa lipsesti noi te intelegem dar recomandam ca intreruperile sa nu fie mai mari de doua saptamani. Daca cumva se intampla sa lipsesti si simti ca ai pierdut cam mult o lectie particulara te va ajuta sa recuperezi ce s-a predat cat timp ai lipsit.

Pasii mici te ajuta mai ales la dansurile rapide, explicam de ce si cum. La primele lectii de dans este posibil sa se piarda din vedere marimea pasilor sau altfel spus, pasii trebuie facuti mici (cat latimea umerilor) .

Daca te vei obisnui sa lucrezi corect de la inceput va fi mai usor sa avansezi pentru ca anumite miscari vin in ajutorul fiecarui pas de dans si practic te ajuta sa faci mai usor figura respectiva, dar nu numai. De exemplu la cha-cha, daca faci pasii cat latimea umerilor te ajuta la “a fi pe muzica” atunci cand dansezi rapid. Se va observa ca atunci cand se invata un pas nou aceasta se va face pe un ritm redus la jumatate (= doi timpi) din ritmul natural al melodiei. Important aici este respectarea ritmului instructorului si a modului in care este numarata melodia ...

Acest articol poate fi preluat integral prin publicarea unui link catre sursa, www.dancetime.ro. Publicat la 08.04.2008 de Mihai Tarabugeac. Copyright © DAnce Time.

Actualizat la 29/06/2014

ghidul primiilor pasi de dans

 


Copyright Dance Time © 2007 - solutie DWD