Last updated on November 2nd, 2021 at 12:37 pm

Fiecare numar corespunde unui miscari din pasul respectiv, intre fiecare miscare a piciorului, numar si ritmul melodiei (de exemplu cha-cha-ul se numara cha-cha, 1,2,3) exista o legatura indisolubila. Pentru a se intelege mai usor si a nu intra in notiuni specifice vom spune ca un pas este o inlantuire de mai multe miscari si vom da exemplu pasul de baza la cha-cha ce este compus din cinci miscari: prima este o miscare laterala cu piciorul drept (in numaratoarea instructorului va fi cha), urmeaza aproprierea piciorului stang (cha) > duc stangul in fata (1) trec greutatea pe el (2) si revin cu greutatea pe piciorul drept (3).

Mai departe, asculta cat mai multa muzica, repeta singur/a numaratoarea auzita la fiecare stil de dans si incearca sa gasesti ritmul fiecarei melodii preferate … acasa, in masina, la birou …

Ce mai trebuie stiut pentru inceput este ca exista o perioada de adaptare sau sa-i spunem de obisnuinta (aproximativ doua-trei saptamani) a corpului cu noua activitate. Sunt puse in joc reflexele fiecarei persoane, urechea muzicala, comenzile date de creier corpului (muschiilor) cunoscuta ca inteligenta motrica… Ajuta la depasirea aceastei faze mai repede: exercitiul (repetarea pasiilor mai des acasa, la birou), detasarea de grijile zilnice si de gandurile la ce trebuie sa fac maine sau poimaine … Fii prezent in prezent si va fi mai simplu, vei invata de pana la 3 ori mai repede si te vei simti grozav. Poate te ajuta si articolul pasi de dans prin viata cu carti deosebite de dezvoltare personala – click aici, venit ca suport de pentru cei ce vor sa evolueze spirtitual si sa faca dance therapy la DanceTime.

Incheierea – nu credem ca in acest articol s-a spus tot, deci ne gandim sa oferim cursantiilor scolii la inscriere partea a doua cu secretele dansatorilor.

Pentru inceputul articolului click aici

Pentru inscrieri la cursuri de dans detalii se pot afla de aici,click

Acest articol poate fi preluat integral cu mentionarea sursei, https://www.DAnceTime.ro. Publicat la 08.04.2008 de    Mihai Tarabugeac. Copyright © DAnce Time.