Cursuri de dans standard. Scoala de Dans DAnce Time. Cursuri dans latino-americane. Scoala de DAns in zona, Mihai Bravu, Iancului, Ferdinand

 

Un tango mas

"Cand dansezi tango, trebuie sa dai totul. Asteapta muzica potrivita, iar atunci cand o simti, da totul. Daca nu poti face asta, nu dansa." (Ricardo Vidort, milonguero de Buenos Aires)

Tangoul s-a nascut, a fost nascut, pe o strada rece din Buenos Aires, din suferinta unor renegati ai sortii, in Argentina sfarsitului de secol XIX. Muzica simpla acompania versuri ce vorbeau de dragoste, durere, pasiune, gelozie si tradare. La fel era si dansul: simplu, aproape monoton. Dulce-otravitor.

Se insinua intre trupurile celor care-l dansau pe strazi, invesmantati in intuneric, in spelunci si bordeluri. Ceva mai tarziu i-au simtit parfumul si europenii, in carciumi si spectacole de cabaret. Sedusi de ritm si de miscare, la inceput de secol nou, ei au adus tangoul la Paris, in saloanele de dans. De aici, cu o aura de eveniment monden, dansul se reintoarce in Argentina. Avea deja primele victime in Europa. Imoral sau impudic, ludic si pasional, tangoul argentinian devenise dans de societate.

TangoDansul religie

Peste ocean, anii '20 transforma dansul intr-o religie. Tangoul cunoaste, pentru trei decenii, o perioada de aur. Ceea ce altadata se dansa pe strazi inguste ori in locuri sordide devine manifestare publica: febra tangoului stapanea Argentina. Iar un regim dictatorial de tip militar avea sa o inalbuse. Iar tangoul se retrage din nou in cartierele marginase ale orasului care-l nascuse, dansat fiind doar la petreceri private si-n localuri mici. Dar faima sa si-a continuat ascensiunea.

Odata cu anii '80, lumea cere spectacol. Lumea cere tangoul argentinian. Apar stiluri noi: tango fantasia, stilul de scena, de spectacol, "tangoul de privit". se nasc scolile de tango, iar comunitatile de tangueros ies din anonimat. Diversificate si specializate, ele pastreaza toate stilurile de dans create de-a lungul unei istorii de 150 de ani.

Istoria se scrie pe podeaua lustruita


TangoAdevarata istorie a tangoului se scrie in fiecare clipa, pe orice podea lustruita, in trupul si-n nervul fiecarui dansator. Fie el cetatean al lumii, sau al Romaniei. Pentru ca si aici se danseaza tango. Si nu doar la emisiuni concurs televizate. In inima Bucurestiului, seara, in localuri patinate de vreme, se aud acordurile dulci-amarui. Necunoscutii se intalnesc sa danseze. Anonimatul ii apropie, iar tangoul ii desavarseste.

Sursa - Bloombiz
pentru alte articole click aici


Actualizat la 26/08/2009

Un tango mas

 

Copyright Dance Time © 2007 - solutie DWD