Scoala de dans DAnceTime paste 2014 - cursuri de dans paste 2014

29 aprilie - Acesta zi a fiecarui an a fost notata in Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanit─âtiii UNESCO, ca Ziua Interna╚Ťional─â a Dansului. Este o zi care merita sa existe in calendar datorita faptului ca se recunosc valentele pozitive ale dansului ce se aproprie mai mult de sufletul omului, dansul fiind una din cele 7 arte alaturi de Arhitectura,Sculptura,Pictura,Muzica,Poezie si Film. Cu toate ca exista de mai bine de trei decenii notata in calendarul Unesco,am aflat acum cativa ani de existanta acestei sarbatori. Totodata cu admiratie notez in acest articol ca Romania este prezenta in Patrimoniul Unesco cu un dans traditional romanesc foarte vechi - Calusarii!

Dragi oameni buni, Cum puteti dvs sa va bucurati...

Scoala de Dans DAnceTime sarbatoreste Ziua Dansului si tine maine seara pe 30.04,la orele 20.00, un curs de dans gratuit cu durata de o ora in sectorul 2 la sediul din Bd. Dacia. Locurile sunt limitate iar dansul abordat va fi salsa. Va recomandam si este necesar sa faceti o rezervare telefonica la 0726 32 88 91.

Totodata pe 28,29,30.04 venim in sprijinul dorintei tale de a invata/perfectiona modul in care dansezi si oferim reduceri la cursuri de dans pentru copii, miri si adulti. Gaseste noile grupe si programul lor - cursuri dans adulti si miri-clic; cursuri dans copii 4-6 si 7-12 ani - clic!

Ziua Internationala a Dansului incurajeaza promovarea in lume a dansului dincolo de barierele etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toti iubitorii dansului. In lume, si putin in Bucuresti, sunt organizate evenimente ca expozi╚Ťii, cursuri de dans gratuite (Suna azi la DAnceTime si poti urma un curs de dans gratuit miercuri,30.04, la orele 20.00 la sala din Bd.Dacia), materiale de prezentare pentru toate tipurile de dans, serate dansante, spectacole de strad─â (flash moburi) ╚Öi spectacole speciale. Anual o personalitate de rang mondial din lumea dansului este invitat─â s─â lanseze un mesaj special. Anul 2014 marcheaza na╚Öterea fondatorului baletului modern, Jean Georges Noverre (1727-1810) iar mesajul este transmis de c─âtre coregraful ╚Öi dansatorul francez Mourad Merzouki. Jean Georges Noverre, in 1775, la cererea reginei Maria Antoaneta, a fost numit maestru al spectacolelor de balet la Opera din Paris. Maestru de balet de origine franceza a adus mari reforme in arta baletului. El a luptat pentru expresivitate ├«n dans ├«n momentul ├«n care dansatori ╚Öi mae╚Ötri de balet s-au mul╚Ťumit cu efectuarea pa╚Öilor doar de dragul de miscarii fizice. Noverre a declarat arta baletului ca fiind o imita╚Ťie a vie╚Ťii, la fel ca ╚Öi arta actoriei. El este cel c─âruia i se datoreaz─â ╚Öi o serie ├«ntreag─â de reforme din domeniul costumelor dansatorilor. Scrisorile sale despre dans ╚Öi balet, publicate pentru prima dat─â ├«n 1760 ╚Öi republicate de mai multe ori ├«n mai multe limbi, au avut o influen╚Ť─â enorm─â ╚Öi au condus la ├«mbun─ât─â╚Ťirea productiilor de balet din ├«ntreaga Europ─â. Mesajul complet in video, in engleza si franceza.

In mesajul transmis de M. Merouki se vorbeste despre artistul dansator, rolul pe care dansul il are in viata fiecarui om si universalitatea lui, ca modalitate de exprimare,implinire si depasirea a greutatiilor vietii cu bucurie.... Se danseaza la nunti, pe strazi, pe scena si in spatele scenei sau in salile de dans ale scolilor de dans pentru a face miscare, a ne relaxa, pentru a trai cu bucurie. Dansul este o limba universala, un emisar pentru egalitate, toleranta si compasiune. Dansul ne invata sa fim sensibili, constiinciosi si mai atenti la momentul pe care il traim. Dansul este o manifestare a faptului ca suntem vii...

Un articol de Mihai Bogdan Tarabugeac - Director DAnceTime


Actualizat la 29/04/2014

Ziua internationala a dansului 2014

 

Copyright Dance Time © 2007 - solutie DWD