Cursuri de dans in Bucuresti pentru adulti dar si copii. Ziua Internationala a Dansului

 

Ziua Internationala a Dansului

cusuri de dans Ziua de 29 aprilie 2010 marcheaza, in toata lumea, Ziua Internationala a Dansului. Evenimentul este sarbatorit prin citirea unui mesaj, transmis de o personalitate din domeniu, in toate institutiile de gen din lume. Anul acesta, mesajul a fost transmis de dansatoarea si coregrafa Sasha Waltz (foto).

Ziua-Internationala-a-Dansului si a cursurilor de dansIn mesajul sau, Sasha Waltz vorbeste despre rolul pe care dansul il are in viata fiecarui om si universalitatea lui, ca modalitate de exprimare. "Se danseaza la nunti, pe strazi, pe scena si in spatele scenei. Pentru a transmite bucuria ca un ritual. Dansul este o limba universala: emisar pentru egalitate, toleranta si compasiune. Dansul ne invata sa fim sensibili, constiinciosi si mai atenti la momentul pe care il traim. Dansul este o manifestare a faptului ca suntem vii".

Sasha Waltz s-a nascut in 1963, la Karlsruhe, in Germania. A studiat dansul si coregrafia la Amsterdam si New York. A fondat, impreuna cu Jochen Sandig, in 1993, compania "Sasha Waltz & Guests". In septembrie 1999 a fost numita director artistic al Teatrului "Schaubuhne am Lehniner Platz" din Berlin.
A realizat productiile "Korper", "S", "noBody" sau "Impromptus". In ianuarie 2005 a semnat pentru prima oara coregrafia unui spectacol de opera, "Dido&Aeneas". A fost implicata in deschiderea unui centru de pregatire in muzica, dans si arte vizuale, in septembrie 2006 la Berlin.

In 1982, Institutul International de Teatru (ITI), prin Comitetul International al Dansului, a hotarat ca, in fiecare an, pe 29 aprilie, sa se sarbatoreasca Ziua Internationala a Dansului. La aceasta data s-a nascut, in 1727, creatorul baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 - 1810).

Ziua Internationala a Dansului incurajeaza promovarea in lume a dansului dincolo de barierele etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toti iubitorii dansului.

Julio Bocca, renumit dansator de tango argentinianIntr-un alt an transmiterea mesajului i-a revenit lui Julio Bocca (foto), un renumit dansator argentinian. Mesajul sau il regasim in continuare: " dansul presupune disciplina, munca, instructie, comunicare. Datorita dansului, cuvintele pe care altii nici nu le-ar intelege nu mai sunt necesare; in locul lor se naste un limbaj universal, familiar. Dansul ne face placere, ne elibereaza si ne ofera consolare, ca raspuns la incapacitatea oameniilor de a zbura asemenea pasarilor, apropriindu-ne de cer, de sacru, de infinit".

Dragi oameni buni, va asteptam la dans si cursuri de dans. Noi organizam cursuri de dans pentru relaxare si detasare in Bucuresti, am pregatit noutati despre program si grupe chiar aici, clic


Actualizat la 03/05/2010

Ziua internationala a dansului si a

 
Copyright Dance Time © 2007 - solutie DWD