Dans sportiv Competitii dans sportiv Dance Masters 2010 > Glorie, reputatie si avere in pasi de dans sportiv/ 2

 

Odata inceputa proba, rictusurile de pe fata capata nemumarate nuante. In functie de dans (Rumba, Cha-cha-cha, Passo Doble) jocul fetei se schimba. Baietii isi manaca partenera din priviri cand dansul impune sa o domine, fetele li se relaxeaza intr-un soi de extaz cand le admira, apoi capata o expresie ameninatatoare cand isi apuca partenerele si le invart periculos ... Cand melodia este ludica, scot limbiile si rad cu toti dintii. Cine sta aproape de ring poate auzi cum expira zgomotos. Rictusurile le servesc drept scuza ca sa rasufle. Doar asa iti dai seama ca efortul este unul intens. Si dupa broboanele de transpiratie care incep sa curga.

"Cand dansezi, trebuie sa dansezi cu tot corpul. Si cu fata, tine de atitudine, care si ea se puncteaza", explica Andrei, unul dintre dansatorii din grupa 16-18 ani, care a trecut de prima proba si, dupa ce rasufla in voie sa-si revina, incepe sa exerseze miscarile pentru proba urmatoare.

Slalom în ritm de samba

dansatori dans sportivCând cuplurile de dansatori ies de pe ring si incep sa zburde prin culise, iti dai seamna cat de incomod ar fi dansul pentru un om obisnuit. Oricat ar fi fetele de diafane, cand alearga dintr-un loc in altul pe tocurile cui ale pantofilor de concurs, podelele Salii Polivalenta duduie si se cutremura. Nici baitetii nu au parte de confort la acest capitol. Pantofii de dans au si ei tocuri de cativa centimetrii. Baietii dau fuga la toaleta sa se improspateze.

Fetele au venit toate dotate cu trusa de farduri si este o trusa ticsita de produse, in cazul fiecareia. Machiajul de concurs este unul greu si elaborat. Multe dintre fete au parul prins in plasa. Baietii au fiecare cateva sute de grame de gel in par, iar unii dintre ei l-au pomadat si cu o substanta care il face sa sclipeasca in sute de scantei. Pauzele sunt insa mult prea scurte, pentru ca perechile de concurenti trebuie sa intre in ring in flux continuu. Dansurile dureaza putin, dar fiecare proba cuprinde mai multe stiluri. La Rumba te uimeste flexibilitatea dansatorilor. Se contorsioneaza atat de brusc si amplu incat mai ca te astepti sa auzi coloanele paraind. La Passo Doble dansatorii devin brusc agresivi ...

continuare in pagina 3 clic

Revino in pagina cu concursuri de dans sportiv in Bucuresti si tara - clic

Cum participi la cursuri de dans sportiv pentru tine sau copii tai? Clic


Actualizat la 18/03/2010

Glorie reputatie si avere in pasi de

 

Copyright Dance Time © 2007 - solutie DWD