Dans sportiv > Competitii dans sportiv > Campionatul National de Dans Sportiv 2010 > Finalistii Campionatului National de Dans Sportiv

 

Finalistii Campionatului National de Dans Sportiv 2010

In weekend a avut loc la Sala Polivalenta din Bucuresti Campionatul National de Dans sportiv 2010. Despre dansul sportiv trebuie stiut ca el se imparte in doua categorii dansuri standard (vals lent , vals vienez, tango, slow foxtrot, quickstep) si dansuri latino-americane samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble si jive.

Din cele peste 500 de perechi participante castigatorii desemnati sa reprezinte Romania la Campionatele Mondiale si Europene, la categoria dansuri standard adulti (19-35 ani) sunt Rares Cojoc si Katarzyna Kapral, la categoria dansuri standard tineret (16-18 ani) Rares Soponar si Alice Rusznyak.

La dansurile latino adulti, castigatorii au fost Razvan Manole si Olga Negoduico iar la tineret Stefan Grigore si Laura Filipescu. La seniori (34 - 35 ani), atat la standard cat si latino, campionii sunt Lacramioara si Iulian Tenie.

In cele doua zile de concurs cele mai bune perechi din Romania au aratat progresul lor din ultimul an si au castigat cei mai talentati dintre ei. O alta proba de foc pentru castigatori va intre 12 martie - 14 martie cand va avea loc Openul International Dance Masters 2010, unde Campionii Romaniei se vor intrece cu cele mai bune perechi la nivel mondial. " Dansul sportiv romanesc creste in valoare in fiecare an si speram ca in curand sa ne putem lauda cu cat mai multe perechi in Top 50 la nivel mondial" spune D-l Bogdan Paun, din partea organizatoriilor evenimentului, Federatia Romana de Dans Sportiv.

Juriul a fost compus în totalitate din tehnicieni straini ce au jurizat cele peste 500 de perechi de-a lungul celor doua zile de concurs. "In acest weekend am remarcat foarte multe perechi de dansatori cu potential, de la copii pana la seniori. Ma bucur sa vad ca Romania devine din ce in ce mai competitiva in dansul mondial si sper sa ma intalnesc cu cele mai bune perechi de aici la cele mai importante Campionate mondiale," a declarat D-l Petr Odstrcil, Membru in Prezidiul Federatiei Internationale de Dans sportiv si membrul al juriului Campionatului National.

Un articol din categoria competitii de dans sportiv

Scoala de Dans Sportiv Dance Time


Actualizat la 08/03/2010

Finalistii Campionatului National de

 


Copyright Dance Time © 2007 - solutie DWD